Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Tervetuloa Vihtiin ravintolaan

Vihdin kunnassa on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat monipuolisia ruokailumahdollisuuksia eri makuihin ja budjetteihin. Nummela, joka on Vihdin todellinen keskusta tarjoilee useammankin vaihtoehdon, mutta miten ravintolaruokailu on Suomessa kehittynyt?

Ravintola-aterioiden suosion kasvulle on useita syitä, joista muutamia tärkeitä ovat:

 1. Kiireinen elämäntyyli: Yhä useammat ihmiset elävät kiireistä elämää, joka ei aina anna aikaa ruoanlaitolle kotona. Ravintoloissa syöminen on helppo vaihtoehto, koska ruoka saadaan nopeasti ja ilman vaivaa.
 2. Sosiaalisuus: Ravintolassa syöminen on yleensä sosiaalinen kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden tavata ystäviä tai perhettä ja viettää aikaa yhdessä.
 3. Laajempi valikoima: Ravintolassa syödessä on usein mahdollisuus valita laajemman ruokalistan tai buffetin tarjonnasta juuri omaan makuun sopivia ruokia, joita ei ehkä kotona osaisi valmistaa.
 4. Makuelämykset: Ravintolassa syödessä voi kokea erilaisia makuelämyksiä ja maistella uusia ruokia ja makuyhdistelmiä.
 5. Työmatkustaminen: Ihmiset matkustavat nykyään enemmän työn perässä, mikä lisää tarvetta syödä ravintoloissa.
 6. Elämykset: Ravintolassa syöminen voi olla myös elämyksellinen kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta kauniissa ympäristössä.

Kaiken kaikkiaan ravintolassa syöminen tarjoaa helpon ja monipuolisen vaihtoehdon ruoanlaitolle kotona ja lisää mahdollisuuksia sosiaalisiin kokemuksiin ja elämyksiin.

Suomalainen ravintola ei tarjoile vain suomalaisia perinneruokia – itseasiassa useimmiten kaikkea muuta

Suomalaiset ravintolat tarjoavat monipuolisia makuelämyksiä eri puolilta maailmaa, mutta myös perinteisiä suomalaisia makuja on edelleen tarjolla. Tässä on muutamia esimerkkejä makuelämyksistä, joita suomalaiset ravintolat voivat tarjoilla:

 1. Kalakukko: Kalakukko on perinteinen karjalainen ruoka, jossa kala on kääritty rukiiseen taikinaan ja paistettu uunissa. Kalakukko on erinomainen esimerkki suomalaisesta makuelämyksestä, joka kannattaa kokea.
 2. Graavilohi: Graavilohi on perinteinen suomalainen kalaruoka, joka valmistetaan suolalla, sokerilla ja tillillä maustetun lohen avulla. Graavilohi tarjoillaan usein perinteisesti perunoiden ja smetanan kanssa.
 3. Lihapullat: Lihapullat ovat suomalaisten suosikkiruokia, joita tarjoillaan usein perunamuusin ja kastikkeen kanssa. Lihapullat voivat olla myös erilaisia, kuten vaikkapa lihapullia riistasta.
 4. Hernekeitto: Hernekeitto on suomalainen perinneruoka, joka on erityisen suosittu talvella. Hernekeitto tarjoillaan yleensä sinapin ja ruisleivän kanssa.
 5. Savulohi: Savulohi on toinen suomalainen kalaruoka, joka on erityisen suosittu. Savulohi tarjoillaan usein esimerkiksi perunoiden ja salaatin kanssa.
 6. Karjalanpaisti: Karjalanpaisti on perinteinen suomalainen liharuoka, joka valmistetaan yleensä naudanlihasta ja juureksista. Karjalanpaisti tarjoillaan usein perunoiden ja kastikkeen kanssa.
 7. Lappilainen ruoka: Lappi on tunnettu omaleimaisesta keittiöstään, jossa hyödynnetään paljon poronlihaa ja muita lappilaisia raaka-aineita. Lappilaisia ruokia ovat esimerkiksi poronkäristys, poronlihakeitto ja tunturipuro.
 8. Kansainväliset maut: Suomalaiset ravintolat tarjoavat myös kansainvälisiä makuja, kuten esimerkiksi italialaista, kiinalaista, thaimaalaista tai intialaista ruokaa. Monet ravintolat yhdistävät kansainvälisiä makuja suomalaisiin raaka-aineisiin, jolloin syntyy mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.

Suomalainen lounasravintola on kansainvälinen erikoisuus

Suomessa lounasravintoloiden perinne alkoi 1800-luvun lopulla, kun ensimmäiset kaupunkiravintolat avasivat ovensa. Tuolloin kaupunkilaiset olivat kiireisiä eivätkä heillä ollut usein aikaa syödä kotona. Lounasravintolat tarjosivat nopean ja helpon vaihtoehdon ruokailulle, ja ne alkoivat nopeasti yleistyä.

Varsinainen lounaskulttuuri Suomessa alkoi kuitenkin vasta 1950-luvulla, kun teollistuminen ja kaupungistuminen kasvattivat kaupunkien asukasluvun nopeasti. Silloin monet tehtaat, konttorit ja virastot tarjosivat henkilökunnalleen lounaan työpaikalla, ja samalla alkoi syntyä myös itsenäisiä lounasravintoloita.

1970-luvulla lounaskulttuuri muuttui entistä monipuolisemmaksi, kun ulkomaisten keittiöiden vaikutus alkoi näkyä ravintoloiden tarjonnassa. Tällöin Suomessa alkoi yleistyä esimerkiksi kiinalaiset, italialaiset ja meksikolaiset ravintolat, joiden ruokalistoilla oli tarjolla erilaisia kansainvälisiä ruokia.

Nykyään lounasravintoloita on Suomessa lukuisia, ja ne tarjoavat monipuolisia lounasvaihtoehtoja eri makuihin ja ruokavalioihin sopien. Lounas on edelleen tärkeä osa työpäivää Suomessa, ja monet yritykset tarjoavat henkilökunnalleen edelleen lounaan työpaikalla.

Trackbacks & Pings

Vastaa