Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Ravintolarajoitukset poistettiin suuresta osasta maata

Korona-aika on Suomessakin siirtynyt nyt seuraavalle asteelle ja erilaisia rajoituksia on alettu poistaa. Yksi suurimmista muutoksista on ollut se, että nyt suomalaiset voivat itse päättää pitävätkö maskia vai ei – paitsi tiloissa, jotka yhä toivovat ihmisten sitä pitävän.

Rajoitukset poistuvat

Miten tämä näkyi liikenteessä viikonlopun aikana? Monet ihmiset olivat jättäneet maskin kotiin, mutta kaupoissa oli vielä maskillisia enemmän kuin maskittomia. Samalla alueellamme avautuivat ravintoloiden rajoitukset, ja yökerhot ja baarit saavat jälleen monien kuukausien jälkeen tarjolla aamuun saakka. Mutta heti vapautumisen jälkeen mediassa kerrotut koronaluvut kertovat karua kieltään, että emme ole vielä voittaneet virusta, ja saamme jatkossakin olla varovaisia – mutta eikö kuitenkin ole parempi, että me itse saamme tehdä päätöksen?

Tuleva talvi ja joulu

Tulevan talvi on jo lähellä ja sitä kautta myös joulumyynti, ja joulun matkustaminen ovat avainkysymyksiä niin omalle alueellemme kuin koko Suomelle – miten hallitus pitää kiinni päätöksistään, saako turismi avata ovensa, saavatko ravintolat olla jatkossakin auki – kysymyksiä on paljon, ja vastaukset odotuttavat itseään. Valitettavasti vain tässä on myös se, etteivät yritykset välttämättä uskalla lähteä investoimaan tulevaisuuteen tai edes loppuvuodelle, ennen kuin on varmaa, mitä hallitus tulee tekemään.

Viihde ja ravintolat

Se on kuitenkin totta myös, että ihmiset kaipaavat liveviihdettä. Sen on nähnyt nyt esimerkiksi television urheilulähetyksistä Euroopassa, missä kymmenet tuhannet katselijat ovat päässeet hurraamaan taas paikanpäälle ja konsertit ovat lähteneet kiertueille. Toivottavasti pian sama tapahtuu myös Suomessa, ja saamme jälleen nauttia elävästä musiikista lavoilla ja areenoilla.
Samalla kuitenkin taustalla on tieto siitä, että meidän tulee huolehtia omasta terveydestämme ja samalla myös toisten. Arki ei varmaan koskaan palaa siihen, mitä se oli vielä vuoden 2020 alussa, tai ainakin siihen menee vielä aikansa, mutta jos arkielämämme alkaisi vähitellen päästä takaisin siihen vapauden tunteeseen, mikä meillä on aina ollut.

Pikkujoulukausi

Yritysten pikkujoulut ja vastaavat olivat vähentyneet jo ennen koronaa, mutta entä nyt kun entistä suurempi osa henkilöstöä tekee etätöitä, tuleeko henkilökunnan pikkujouluista se ainoa hetki vuodesta, kun kaikki ovat paikalla, ja tulemmeko näkemään tänä vuonna uuden ennätyksen kaikkien aikojen pikkujoulukautena, ja osaavatko ravintolat, juhlapaikat ja hotellit huomioida tämän nyt tällä kaudella?

Vastaa