Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Hakukoneoptimointi näkyy suoraan yrityksen myynnissä

Hakukoneoptimointi (SEO) on yksi tehokkaimmista tavoista saada näkyvyyttä verkkosivustolle, mikä voi johtaa merkittävään myynnin kasvuun. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, kuinka hakukoneoptimointi voi vaikuttaa suoraan yrityksen myyntiin ja mitä toimenpiteitä voidaan tehdä SEO:n hyödyntämiseksi.

Hakukoneoptimoinnin merkitys digitaalisessa markkinoinnissa

Hakukoneoptimointi on olennainen osa digitaalista markkinointia. Sen avulla yritykset voivat saavuttaa potentiaalisia asiakkaita, jotka etsivät heidän tarjoamiaan tuotteita tai palveluita verkossa. Tämä lisää sivuston liikennettä ja näkyvyyttä hakukoneissa, mikä puolestaan voi johtaa lisääntyneeseen myyntiin.

Digitaalisen markkinoinnin maailmassa ostajat tekevät yhä enemmän ostopäätöksiä perustuen hakukoneiden tuloksiin. Tämä korostaa SEO:n merkitystä yrityksen myynnissä.

Avainsanatutkimus ja myynti

Avainsanatutkimus on SEO:n perusta. Ymmärtämällä, mitä avainsanoja potentiaaliset asiakkaat käyttävät, yritykset voivat luoda ja optimoida sisältöä näitä avainsanoja silmällä pitäen. Tämä parantaa yrityksen sijoitusta hakukonetuloksissa, mikä voi lisätä verkkosivuston liikennettä ja siten myyntiä.

Oikeiden avainsanojen löytäminen ja niiden tehokas käyttö voi johtaa korkeampaan konversioasteeseen, sillä asiakkaat, jotka etsivät tiettyjä avainsanoja, ovat todennäköisesti valmiimpia tekemään ostopäätöksen.

Sisällön optimointi ja myynti

Sisällön optimointi on toinen keskeinen osa SEO:ta. Laadukas, hyvin optimoitu sisältö voi parantaa hakukonesijoitusta, lisätä liikennettä ja rakentaa asiakkaiden luottamusta, mikä johtaa parempaan myyntiin.

Hyvin optimoidun sisällön tulisi olla informatiivista, arvokasta käyttäjälle ja sisältää relevantteja avainsanoja. Tämä auttaa houkuttelemaan oikean kohdeyleisön ja saamaan heidät viipymään sivustolla pidempään, mikä parantaa konversioastetta.

Tekninen SEO ja myynti

Tekninen SEO, kuten sivuston latausnopeus, mobiiliystävällisyys ja selkeä sivustorakenne, vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka hyvin yrityksen verkkosivusto sijoittuu hakukoneissa. Jos tekninen SEO on kunnossa, se voi parantaa käyttäjäkokemusta ja siten lisätä myyntiä.

Huono tekninen SEO voi kuitenkin saada asiakkaat lähtemään sivustolta ja etsimään tietoa muualta. Tämä voi johtaa menetettyyn myyntiin, minkä vuoksi teknisen SEO:n parantaminen on tärkeää.

Linkinrakennus ja myynti

Linkinrakennus on yksi tehokkaimmista SEO-strategioista. Se tarkoittaa prosessia, jossa saadaan muilta verkkosivustoilta linkkejä omalle sivustolle. Nämä ”backlinkit” voivat parantaa sivuston autoriteettia ja sijoitusta hakukoneissa, mikä voi johtaa lisääntyneeseen myyntiin.

On tärkeää huomata, että laadukkaat, relevanteista lähteistä tulevat linkit ovat arvokkaampia kuin suuri määrä huonolaatuisia linkkejä. Siksi linkinrakennusstrategiassa tulisi keskittyä laatuun määrän sijaan.

SEO ja paikallinen myynti

Paikallinen SEO on erityisen tärkeää pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka toimivat tiettyjen alueiden markkinoilla. Sen avulla yritys voi tavoittaa paikallisia asiakkaita, jotka etsivät heidän tarjoamiaan tuotteita tai palveluita.

Paikallisen SEO:n parantaminen esimerkiksi Google My Business -profiilin avulla voi auttaa yritystä saamaan lisää näkyvyyttä paikallisissa hakutuloksissa, mikä voi lisätä asiakkaiden määrää ja myyntiä.

Analytiikka ja myynnin seuranta

Mittaaminen ja analysointi ovat keskeinen osa SEO:ta. Niiden avulla yritykset voivat ymmärtää, mitkä SEO-toimenpiteet toimivat ja mitkä eivät, ja tehdä tarvittavia muutoksia strategiaansa.

SEO-analytiikan avulla yritykset voivat seurata muun muassa verkkosivuston liikennettä, kävijöiden käyttäytymistä, konversioita ja myyntiä. Tämä tieto auttaa tekemään päätöksiä, jotka voivat johtaa myynnin kasvuun.

SEO ja sosiaalinen media

Sosiaalinen media on yhä tärkeämpi osa SEO:ta. Vaikka sosiaalisen median linkit eivät suoraan vaikuta hakukonesijoituksiin, sosiaalinen media voi silti parantaa SEO:ta epäsuorasti.

Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa voi lisätä brändin näkyvyyttä, saada laadukkaita backlinkkejä ja lisätä liikennettä verkkosivustolle. Nämä kaikki voivat johtaa parempiin hakukonesijoituksiin ja suurempaan myyntiin.

Mobiili-SEO ja myynti

Mobiili-SEO on olennainen osa nykypäivän SEO:ta. Suuri osa verkkohausta tapahtuu mobiililaitteilla, ja Google käyttää mobiiliystävällisyyttä yhtenä tärkeänä tekijänä sijoituksen määräytymisessä.

Mobiiliystävällisen verkkosivuston luominen parantaa käyttäjäkokemusta, mikä voi johtaa korkeampaan konversioasteeseen ja lisääntyneeseen myyntiin.

Hakukoneoptimointi ja asiakkaan ostokokemus

Loppujen lopuksi hakukoneoptimoinnin tavoitteena on parantaa asiakkaan ostokokemusta. Hakukoneoptimointi auttaa asiakkaita löytämään etsimänsä tiedot helposti ja nopeasti, mikä parantaa heidän kokemustaan ja lisää todennäköisyyttä ostaa tuote tai palvelu.

Onnistunut SEO ei ainoastaan paranna yrityksen näkyvyyttä hakukoneissa, vaan myös rakentaa asiakkaan luottamusta ja uskollisuutta brändiä kohtaan, mikä voi johtaa parempaan myyntiin pitkällä aikavälillä.

Yhteenveto

Hakukoneoptimointi on tehokas tapa parantaa yrityksen näkyvyyttä verkossa ja lisätä myyntiä. Avainsanatutkimuksesta ja sisällön optimoinnista tekniseen SEO:hun, linkinrakennukseen, paikalliseen SEO:hun, analytiikkaan, sosiaaliseen mediaan ja mobiili-SEO:hun, yritykset voivat käyttää monia erilaisia strategioita ja taktiikoita hakukoneoptimoinnissa ja myynnin parantamisessa.

Me autamme, jos teillä ei itsellä ole aikaa tai osaamista – aivan kuten tilitoimisto auttaa tilien kanssa, autokorjaamo autojen kanssa, ja putkimies putkien kanssa, me autamme löydettävyyden ja hakukoneoptimoinnin sekä avainsanojen kanssa.

Tilaa meidät hakukoneoptimointi ja avainsana projektiisi

ER-tuki ja Kettu Markkinointi ovat tehneet töitä internetin maailmassa koko 2000-luvun. Google, hakusanamarkkinointi, sisällöntuotanto ja sitä kautta myös SEO ja hakukoneoptimointi ovat olleet töitämme jo vuosia. Meillä on työprosessi, meillä on tiimi, olemmeko se tiimi, joka auttaa teidän yritystänne löytymään helpommin tulevaisuudessa? Ota yhteyttä: myynti@ertuki.fi

Esimerkiksi: Aloitetaan analyysillä, missä ollaan nyt, ja millaisilla hakusanoilla teidät löydetään vs. millä teidät kannattaa löytää – tällainen projekti kustantaa vain alkaen 750 euroa – tulokset tuovat investoinnin takaisin, mikäli teillä vain on tuotteita tai palveluita myytäväksi.

Mutta jos mennään isompaan projektiin, niin tarjolla olisi:

  • Kattavan hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
  • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
  • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakukoneoptimointi ja avainsanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta.

Vastaa