Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Etelä-Suomessa pääsee jo hiihtämään syyslomalla!

Vihdissä on tällä viikolla avattu maastohiihtolatu säilötyillä viime talven lumilla.

Vihti Ski Center avasi maanantaina maastohiihtoladun ja ensirinnekin avautui tiistaina. Hiihtolatu on nyt n. 600 metrinen ja pidentyy lähipäivinä täyteen mittaan.

 – Täydessä mitassaan ladulla on mittaa noin 1 km ja rinteiden kiinniollessa n. 2 km, kertoo VihtiSkin Sami Uotila.

Vihti Ski on kehittänyt jo useamman vuoden lumensäilöntää yhdessä Snow Secure Oy:n kanssa. Levi ja Ruka avasivat kauden jo 6.10. pelkästään kierrätetyn säilölumen turvin. Nyt kolmantena keskuksena Suomessa Vihti Ski avaa myös jo syyslomaksi.

– Meillä oli tarkoitus seurata ennusteita ja avata marraskuussa mutta nyt viilentyneet säät ja ennustetut yöpakkaset vauhdittivat jo tähän sensaatiomaiseen kauden avaukseen, keskiviikkona avaamme vielä toisen säilölumikasamme ja saadaan kaikki 3 mattohissiä ja rinnettä auki. Lisäksi sääennusteiden toteutuessa on mahdollista, että viikonlopuksi saataisiin lumetettua myös päärinne avauskuntoon, toteaa Uotila.

Lunta oli säilössä kahdessa eri kasassa noin 10.000 m2 + 5.000 m2 ja kesänaikana hävikkiä oli ainoastaan n.10-20%. Vastuullinen lumen kierrättäminen on kaikin puolin järkevää ja tulevaisuutta vaikka eristysmateriaalien investointikustannukset ovat korkeat. Kuluttajat ymmärtävät lähtökohtaisesti nykyään myös latumaksun. Vihti Ski kausimaksu ensilumenladulle on nyt 79 € ja sillä saa hiihtää, vaikka kokokauden joka päivä.

Vihdin latu ollut myös kisahiihtäjille treenilatuna. Virpi Kuitunen (nykyään Sarasvuo) teki viimeistely treenin Vihdin ladulla ennen voittamaansa Tour De Skitä. Laura Mononen treenasi itsensä maajoukkueeseen ja Jari Isometsä piiskaa latua lähes päivittäin nykyään vain omaksi iloks

– Tämä on meille nyt 16.kausi, kun teemme ensilumenladun, kertoo Uotila.

Vihti Ski Center

Tänä vuonna Vihti Ski Center tulee jälleen tarjoamaan liikuntaa lumisissa maisemissa. Tarjolle tulee jopa 15 rinnettä, joille laskijoita kyydittävät 10 hissiä. Stenmark-kilparinne vastaa vaativankin laskijan haasteisiin ja harrastajille löytyy keskivaikeita, helppoja rinteitä ja suorituspaikkoja sekä ski-cross rata. Aloittelijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja. Park-laskijoille on reilejä ja muutama pienempi boksi. Tänäkin vuonna on mahdollista myös opetella hiihtämään ja laskettelemaan hiihtokoulun kautta ja kursseja on varattavissa aina 7-vuotiaista lähtien. Lisäksi keskuksen oma vuokraamo tarjoaa mahdollisuuden suksien, lumilautojen ja kaiken muun lasketteluun tarpeellisen vuokraamiselle.

Vihdin hiihtokoulu on järjestänyt opetusta jo vuodesta 1984 ja sen vuosien systemaattinen työ lasten ja nuorten parissa on tuottanut ansiokkaasti tulosta: hiihtokoulu on palkittu neljä kertaa vuoden hiihtokouluna.

Muut palvelut

Jotta hiihtämisen ja laskettelun ohessa tulisi myös keho muuten huollettua, on keskuksessa tarjolla myös ravintolapalveluita. Vihti Ski centerissä palvelevat: Ski-Burger ravintola päähissien ala-asemalla. Ski-Café on avoinna viikonloppuisin/loma-aikoina-Ski Cafén uutuutena koko perheen Fajitas-Buffét. Lisäksi tunturin huipulla palvelee viikonloppuisin/loma-aikoina Bar Panorama. Isoihin tapahtumiin ja yksityistilaisuuksiin on mahdollista varata Vihti Golf Klubin alakerta.

Vastaa