Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Elokuussa Lohjalla aivan uusi festari: Factory by the Lake eli FBTL

Factory By The LakeFBTL festivaali järjestetään Lohjalla upeassa tehdasmiljöössä Lohjanjärven rannalla, joka on aiemmin ollut suljettuna yleisöltä. Festivaalialue sijaitsee aivan Lohjan keskustan tuntumassa, ja matkaa Helsingistä on reilu puoli tuntia. Luvassa on kaksi päivää upeita elämyksiä niin ulkona kuin sisälläkin. Itse festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobandejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille.

Tämä tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kokea keikkoja ja ympäristöä, joka on monille uusi kokemus. Festivaali pyrkii tarjoamaan monipuolisen ohjelman, jossa yhdistyvät paikallisuus ja kansainvälisyys.

Maksuton festivaalialue

Festivaalialueelle on maksuton sisäänpääsy, mutta tähtiartistien keikat ovat maksullisia. Festivaalialueella on tarjolla maksutonta musiikkia, nuorisobandejä, taidetta, kulttuuria, ruokaa ja juomaa sekä monenlaista tekemistä lapsille. Tämä tekee tapahtumasta sopivan kaikille ikäryhmille ja kiinnostuksen kohteille.

Alueella on monipuolinen tarjonta erilaisia aktiviteetteja, joten jokaiselle löytyy jotakin. Erityisesti perheille ja lapsille on suunniteltu paljon ohjelmaa, mikä tekee festivaalista perheystävällisen tapahtuman.

Saara Aalto

Monipuolinen laulaja Saara Aalto esiintyy torstaina 23.8. Festivaaleilla Lohjalla. Konsertin jälkipuoliskolla kuultava Antonín Dvořákin yhdeksäs sinfonia ”Uudesta maailmasta” tekee vaikutuksen niin kokeneeseen kuin ensikertalaiseen konserttikävijään. Tämä konsertti on ihana, tunnelmallinen, romanttinen ja unohtumaton. Saaran upea ääni yhdistettynä Lohjan kaupunginorkesterin sovituksiin luo kesän taianomaisimman keikan, josta et halua jäädä paitsi.

Tätä konserttia kuvaa ihana, tunnelmallinen, romanttinen ja unohtumaton. Paikka on ainutlaatuinen, ja Saaran upea ääni yhdistettynä Lohjan kaupunginorkesterin sovituksiin tekee tapahtumasta unohtumattoman.

Anssi Kela

Nummela-klassikkoalbumista tunnettu Anssi Kela esiintyy perjantaina 24.8. Festivaaleilla. Illan settilistalle on tunkua, sillä Kelalla on listahittejä useammallekin konsertille. Tämä ilta on kuitenkin erityinen, sillä lavalla kuullaan myös Lohjan kaupunginorkesterin sovituksia, joita ei ole aiemmin kuultu Kelan keikoilla.

Poikkeuksellinen kokoonpano ja taianomainen miljöö upeassa tehdashallissa takaavat keikan, jollaista et ole aiemmin kokenut. Tämä yhdistelmä luo unohtumattoman musiikkielämyksen.

Cledos

Multiplatinaa striimannut Cledos esiintyy lauantaina 24.8. Festivaaleilla. Hänen karismaattinen ja energinen lavaesiintymisensä yhdistettynä laajaan genrerepertuaariin tekee tästä illasta räjähtävän kokemuksen. Cledoksen esityksessä tarjotaan vain parasta, ja nyt sinulla on mahdollisuus nähdä hänet Lohjalla.

Cledos esiintyy ilman kaupunginorkesteria, mutta keikka järjestetään upeassa tehdashallissa, joka jo itsessään on kokemisen arvoinen.

Festivaalialue

Tapahtuma-alue muodostuu Lohjan Pitkäniemen alueella sijaitsevasta tehdasalueesta ja luonnonkauniista järvimaisemasta. Festivaalialueella on useita pieniä tapahtumapisteitä ja yksi sisätiloissa sijaitseva esiintymislava. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolatarjonta, laadukkaat anniskelupisteet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut.

Alueella on selkeästi rajatut anniskelualueet ja useita kierrätyspisteitä, jotka tukevat festivaalin kestävän kehityksen periaatteita.

Ruokailu

Festivaalialueella on monipuolinen ruokatarjonta, joka ulottuu thaimaalaisista herkuista paikallisiin grilliherkkuihin. FBTL ymmärtää ympäristövaikutukset ja pyrkii huomioimaan kestävän kehityksen myös tapahtuman järjestämisessä. Mukana ovat muun muassa Nummela Thai Kitchen, Lohjan Grillimestarit ja Wild Taste.

Tämä monipuolinen tarjonta varmistaa, että jokaiselle löytyy jotakin, ja paikallisuus näkyy vahvasti ruokavalikoimassa.

Juomat

Anniskelualueilla on kattava paikallinen juomavalikoima, joka sisältää laadukkaita viinejä, cocktaileja, paikallisia panimotuotteita ja paljon muuta. Alueella on myös raikkaita alkoholittomia vaihtoehtoja ja oma alkoholittomien juomien piste.

FBTLjuomavalikoima on suunniteltu vastaamaan erilaisia makumieltymyksiä ja tuomaan esille paikallista osaamista.

Pantit ja vesipisteet

Alueella myytävien juomatuotteiden hintaan lisätään pantti, jolla varmistetaan juoma-astioiden uusiokäyttö ja siisti festivaalialue. Vesipisteitä on useita, ja kävijät voivat täyttää omat pullonsa niissä. Tämä käytäntö tukee festivaalin ympäristöystävällisyyttä ja kestävän kehityksen periaatteita.

Panttikäytäntö ja vesipisteet ovat osa festivaalin ympäristövastuullista ajattelutapaa.

Turvallisuus

FBTL on Lohjan yksi vuoden isoimpia yleisötapahtumia, ja alueella partioi järjestyksenvalvojia sekä ensiapuhenkilökuntaa. Festivaalialueella on tallentava kameravalvonta, ja siellä video- ja valokuvataan markkinointitarkoituksiin.

Turvallisuus on festivaalin ensisijainen prioriteetti, ja kävijöiden hyvinvointi varmistetaan monin eri keinoin.

Festivaalin aikataulu

Perjantai 23.8.

  • 17.00-19.00: The Voice Of Finlandista tuttu Marko Turunen (Vapaa pääsy)
  • 19.00-21.00: Saara Aalto – Musikaaleista uuteen maailmaan -konsertti (Liput Netticket)
  • 21.00-23.00: Eri esiintyjiä, kuten Tommi Fäldt (Vapaa pääsy)

Lauantai 24.8.

  • 11.00-15.00: Monipuolista ohjelmaa lapsille yhteistyössä Nuori Lohja
  • 12.00-14.00: Lohjan nuorisobandien parhaimmistoa (Vapaa pääsy)
  • 15.00-16.00: Cledos (Liput Netticket)
  • 17.00-20.00: Olli Hartonen (Vapaa pääsy)
  • 20.00-22.30: Anssi Kela ja Lohjan kaupunginorkesteri (Liput Netticket)

Vastaa