Ravintola 99€/v myynti@ertuki.fi

Arkivinkkejä iltaan ja ravintolassa tapaamiselle

Katri Helena neuvoo pitämään yhteyttä läheisiin ja ystäviin, sillä sosiaaliset suhteet ovat avainasemassa hyvinvoinnissa. Yleinen merkitys Sosiaaliset suhteet ovat tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja elämänlaatua. Ne tarjoavat emotionaalista tukea, mahdollistavat sosiaalisen vuorovaikutuksen ja auttavat ihmistä sopeutumaan erilaisiin elämäntilanteisiin. Lue lisää….

Parhaat paikat illanviettoon

Valitse sijainti huolellisesti. Ympäristön tulisi olla rento mutta tyylikäs, jotta voitte keskittyä toisiinne häiriöittä. Kaupungin sydämessä sijaitsevat baarit tai viihtyisät kahvilat ovat usein hyvä valinta.

Myös musiikki on tärkeää. Liian kova äänitaso voi vaikeuttaa keskustelua, joten suosi paikkoja, joissa taustamusiikki on miellyttävän maltillista.

Ruokalajien valinta

Valitse ruokalaji, joka ei ole liian monimutkainen syödä ja joka sopii molempien makumieltymyksiin. Sushi tai tapakset ovat kevyitä ja helppoja vaihtoehtoja.

Samalla huomioi, että ravintolan ruoka heijastaa osaltaan myös sinua itseäsi. Valitsemalla monipuolisen mutta yksinkertaisen menun voit näyttää olevasi maailmanmies tai -nainen.

Pukeutuminen illanviettoon

Pukeutuminen on tärkeä osa ensivaikutelmaa. Valitse asu, joka on sekä mukava että edustava. On parempi olla hieman ylipukeutunut kuin alipukeutunut.

Jos olet epävarma, mitä pukea, voit aina kysyä ystäviltäsi tai katsoa inspiraatiota sosiaalisesta mediasta. Yksinkertainen ja tyylikäs asu on usein varma valinta.

Aiheet keskusteluun

Juttele kevyistä aiheista, joista kumpikin on kiinnostunut. Vältä liian vakavia tai henkilökohtaisia kysymyksiä, jotta ilmapiiri pysyy rennona.

Hyviä keskustelunavauksia ovat esimerkiksi viimeaikaiset elokuvat, musiikki tai yhteiset harrastukset. Näin saatte luontevan alun keskustelulle.

Kommunikointi on parisuhteen ytimessä, mutta keskustelun osapuolet eivät aina kiinnitä tarpeeksi huomiota tärkeään osaan tätä prosessia – kuuntelemiseen. Kuuntelemisen taito on olennainen osa viestinnän dynamiikkaa, ja se on todellakin parisuhteen perusta. Lue lisää…

Ota huomioon erityisruokavaliot

Listaus:

  • Kysy etukäteen mahdollisista erityisruokavalioista tai allergioista.
  • Varmista, että ravintolassa on vaihtoehtoja kaikille.
  • Jos itse olet ruokarajoitteinen, kerro siitä avoimesti.

Maksaminen ja laskun jakaminen

Suomessa on yleistä, että lasku jaetaan tai maksetaan vuorotellen. Ole valmis ehdottamaan molempia vaihtoehtoja, jotta kumpikin osapuoli tuntee olonsa mukavaksi.

Jos olet tehnyt varauksen, on kohteliasta tarjota maksaa lasku. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, ja tärkeintä on, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä ratkaisuun.

Jälkihoito ja yhteydenpito

Kun ilta on ohi, on kohteliasta lähettää kiitosviesti tai soittaa. Tämä ei ainoastaan ole hyvää käytöstä, vaan myös mahdollisuus sopia uudesta tapaamisesta.

Jos ilta ei mennyt toivotulla tavalla, on silti kohteliasta ilmaista kiitollisuutensa toisen ajan ja seuran jakamisesta.

Yhteenveto: Tee illasta unohtumaton

Kokonaisuudessaan illan tai ravintolatapaamisen onnistuminen riippuu monista tekijöistä: oikeasta paikasta, ruuasta, pukeutumisesta ja keskusteluista. Kun otat nämä seikat huomioon, olet askeleen lähempänä unohtumatonta iltaa.

Vastaa